NOVI POLITIČKI POTRES U RS-u: Dodik ima pakleni plan, nakon povlačenja iz Predsjedništva BiH, planira preuzeti novu funkciju, kakve je uloge namijenio Cvijanovićki i Stevandiću!?

Dodik namjerava da napusti poziciju člana Predsjedništva BiH (na kojoj je doživio teški politički potop) i postane premijer, ali još nije odlučeno da li će se to desiti u junu ili septembru, iako je septembar logičniji, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

-Dodik je definitivno donio odluku da prezume premijersku poziciju (što ne znači da je neće promijeniti, jer odluke mijenja češće nego čarape) iz dva razloga: Prvi je što se dokopao nešto potrebnih para, nakon što je teško zavalio Republiku Srpsku na Londonskoj berzi, prodajući njene akcije za 300 miliona evra po zelenaškim kamatama od 5,02%.

Međutim, ta mu svota nije dovoljna pa intenzivno moli Rusiju da mu daju i oni kredit od 300 miliona evra, uz grejs period od tri godine i nepoznatu visinu kamate.

Da bi Režim Republike Srspke, bez većih turbulencija dočekali opšte izbore u oktobru 2022. godine, potrebno im je najmanje 1,5 milijardi KM. Međutim, ukoliko namaknu 1,2 milijardi, koliki je deficit za 2020. godinu, može se reći da će uspjeti do izbora održati likvidnost.

Dodik, koji se prije mjesec i po, u Moskvi, gdje je putovao tajno, proveo jako jako loše, tvrdi da će dobiti i ovaj kredit; Dobije li ga, cijena za njega će biti monstruozna.

DrugI, takođe, bitan razlog zbog kojeg Dodik planira da se vrati na poziciju premijera jesu istraživanja jedne renomirane Agencije koja su pokazala da je njegov rejting u kategoriji smeće, a da mu ni stranka ne stoji mnogo bolje; Poraz na izborima 2022. godine, prema istraživanjima te Agencije, ukoliko se nastavi trend pada rejtinga je neminovan i doživjeće debakl.

Ova dva razloga ključni su za Dodikovu (trenutnu) odluku da se vrati na premijersku funkciju, a namjera mu je da u novoj Vladi RS bude većina “lidera” kombi stranaka koje čine “koaliciju” Istrebljivača Naroda.

Upitan je jedino Nenad Stevandić, kojeg Dodik posljednjih mjeseci ne može “očima da vidi”, jer mu ta “avet” podmeće klipove gdje god može u, ionako, poprilično sasut unutrašnji mehanizam Sekte.

Kad smo već kod Stevandića, on je 21. marta 2020. godine imenovan za šefa Tima za praćenje mjera i preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Potpuno je nepoznato šta je taj nazovi Tim do sada uradio i kome podnosi Izvještaje, ako ih uopšte ima, budući da Stevandić ne dolazi ni na sjednice Republičkog štaba. Niti iko ima namjeru da ga na njih zove.

Stevandićeva uloga i bez Tima je jasna – on je taj koji će zadati Dodiku ključni udarac i već je dobro pripremljen za tu situaciju; Dodik taj “nož u leđa” ne može izbjeći; Ruku na srce, nije bolje ni zaslužio, vadeći Stevandića iz živog blata u koje je poodavno bio potopljen, dajući mu milionska sredstva (iz budžeta RS) da radi sa njima šta hoće. Stevandić je značaj dio uložio u skupocjene nekretnine, ali o tome uskoro opširnije.

Dodik namjerava, ako se dokopa sveg navedenog novca, već ove godine povećati plate i penzije za pet posto, a toliko i iduće. 

Uz to, trenutno se radi na uspostavljanju mreže botova – hiljadu bolesnika-trovača javnog mnjenja ravno, a svaki od njih imaće po hiljadu KM mjesečnu platu. To je milion KM mjesečno, a do opštih izbora je ostalo godinu i po, što znači da će 18 miliona KM, narodnih para, biti nezakonito izvučeno kako bi se platili Dodikovi psihotični “dizači rejtinga”.

Za nove formate elektronskih medija koje kontroliše, Dodik je namijenio 2,5 miliona evra, dok je, zasad, nepoznata količina novca planirana za fejkportale sa kojih će se bljuvati smeće, ali sve je to uzalud – medijsku bitku Dodik je već izgubio; Međutim, bacanje narodnih para za njega je, ionako, jedini posao koji radi u punom kapacitetu. 

Za kraj – Dodik će se kandidovati za predsjednika RS, a Željka Cvijanović je najbliža nominaciji za člana Predsjedništva BiH, iako je kandidat i Zoran Tegeltija.

Tako se, ponovo potvrđuje, da unutar SNSD-a postoje dvije frakcije –

Dodikova i ona koju predvode Lukač, Tegeltija i Cvijanović i kojoj Dodik, bez ikakve rasprave, mora ustupiti jednu od inokosnih kandidatura, piše Vasković.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *