PDP IZVODI DODIKA NA ČISTINU: “Je li ‘mirni razlaz’ usaglašen sa Srbijom?”

Na sceni je ponovno “bildanje političkih mišića” pričom o nacionalnim temama, kako to SNSD aktivno radi već petnaestak godina, i očigledno je da se aktivno priprema za opšte izbore 2022. godine, rekao je Vuković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

PDP, naveo je on, pita da li je mirni razlaz usaglašen sa Srbijom.

– PDP je jasno čuo od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih funkcionera te zemlje da su oni za teritorijalni integritet BiH, koja u svom sastavu ima Republiku Srpsku s dejtonskim nadležnostima – naglasio je Vuković.

Govoreći o partnerstvu sa partijama u FBiH, Vuković je rekao da PDP nije razgovarao s bilo kim u FBiH te da nema posebnu ambiciju da se bavi pitanjima u tom entitetu.

Vuković je naveo da je fokus PDP-a Republika Srpska i promjena vlasti u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je jučer opoziciju u Republici Srpskoj da razgovaraju o inicijativi za dijalog između Republike Srpske i FBiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za BiH.

– Evo, pozivam ih da razgovaramo. Neka oni odrede mjesto i vrijeme i ja ću doći. A ja ih pozivam na razgovor – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci, naglasivši da su svi pokušaji SNSD-a u prošlosti da razgovara s opozicijom bili izvrgnuti nekom podsmijehu.

– Јa bih volio, naravno, da do toga dođemo, ali s ovakvom opozicijom i njihovim rukovodstvom, koji su već prodati, koji su nekoliko puta već izdali Republiku Srpsku, ne možemo očekivati nikakav konsenzus. Biće pravo čudo ako oni budu uključeni u taj konsenzus. Јa ću biti iznenađen, ali će mi biti drago da se to desi, mada nisam siguran – rekao je Dodik.

Izvor: Slobodna-bosna.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *