Potpuno prirodni lijek naših starih za tretiranje astme, bronhitisa, kašlja i problema s plućima (Recept)

Ovaj lijek su pripremale u različitim varijacijama još naše bake, a prema mnogim iskustvima, znale su što rade. Mnogi ljudi imaju različite probleme s plućima, a najčešći su astma, bronhitis te različiti oblici kašlja.

Problemi s plućima mogu biti uzrokovani kako infekcijama, tako i različitim drugim stanjima, alergijama te naravno pušenjem. Prenosimo vam u narodu poznati lijek protiv ovih problema, posebno astme kako plućne tako i srčane.

Evo što vam je potrebno i kako se priprema:

Foto: pixabay.com

pola kilograma crvenog luka, pola kilograma šećera, 2 limuna, 1,5 litre vode, 7 velikih žlica domaćeg meda.

Šećer u metalnoj zdjeli umjereno zagrijavamo i miješamo dok ne porumeni, dodamo sitno isjeckani luk, kratko propržimo i dodamo vodu. Sve skupa kuhamo da voda vrije na umjerenoj temperaturi dok ne ispari 1/3 vode.

Potom pustimo da se ohladi, dodamo sok od 2 iscijeđena limuna i med te sve dobro miješamo da se potpuno ujednači. Ostavimo da odstoji, a zatim smjesu procijedimo (od komadića luka) i pohranimo u staklenu bocu.

Potrebno je koristiti 1 jušnu žlicu napitka prije svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavljajte postupak dok se pluća ne izliječe. Djeca uzimaju male žličice napitka prije svakog obroka.

Napomena: Obavezno imajte na umu da niste alergični na crveni luk.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenja.

Izvor: inportal.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *