Nike i Swarovski sarađuju na podizajnu novog modela patika

Poznati sportski brend Nike i kompanija Swarovski koja je poznata po svom nakitu od kristala, udružili su svoje snage i nedavno ostvarili svoju treću kolaboraciju.

Naime, ove dvije kompanije su predstavile novi model patika Polar Blue Nike x Swarovski Air Max 97 za žene. Ovo je njihova treća saradnja, a prethodno su izbacili Silver Bullet Air Max 97 patike 2017. i Metallic Gold verzije istog modela 2018. godine.

Ovaj najnoviji luksuzni model bazira se na Air Max 97 patici koja je starija više od dvije decenije. Ono što ga čini posebnim je upotreba Swarovski kristala koji na površini modela formiraju talasaste linije različitih debljina, a između njih se nalazi klasičan mrežasti materijal sive bije karakterističan za proljetne Nike patike.

Srednji dio đona ovih patika je bijele, a donji crne boje. Polarnoplava boja iz imena modela našla je svoje mjesto na diskretnom Swoosh simbolu brenda sa obje strane patike i na prednjoj strani jezika.

Unutrašnjost patike je crna kao i jezičak za povlačenje pete na kojima je bijelim slovima ispisano Air Max.

Polar Blue Nike x Swarovski Air Max 97 su se donedavno prodavale za čak 400 doalra na sajtu Nikeam, ali zbog velikog interesovanja one više nisu dostupne, piše Design Taxi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *