OBRAĐENO 100% GLASOVA U NIKŠIĆU! Koalicija predvođena Đukanovićevim DPS-om osvojila 40% glasova, ali srpske liste najavljuju da zajedno imaju većinu!

Na osnovu 100 odsto obrađenog biračkog tijela, CeMI je objavio da je Evropski tim za Nikšić osvojio 18 mandata na lokalnim izborima u Nikšiću. Koalicija Za budućnost Nikšića, na istoj osnovi, ima 11, Mir je naša nacija 10, a Crno na bijelo 1 mandat. I Narodni pokret, Miodraga Dake Davidovića, prema tim rezultatima, osvojio je 1 mandat. Prema podacima CeMI-ja, Socijademokratska partija nije prešla cenzus za ulazak u lokalni parlament.

“DPS pokazao snagu, dobili 1.000 glasova više nego na parlamentarnim izborima”

Nositeljka liste”Evropski tim za Nikšić”, Sanja Damjanović, saopštila je da je ta koalicija ostvarila ubjedljivu pobjeda, sa preko 40 odsto glasova, i da se nada da će uskoro formirati vlast. 

“Pokazali smo dominantnost, što nije ni čudno jer jer evropski put jedini put razvoja i prosperiteta. Ovaj broj glasova nije dovoljan da sami formiramo vlast, međutim u svakom normalnojm društvu, mi bi našli partnera i uspjeli da sprovedemo naš superiorni program. Nadam se da ćemo realizovati tu koaaliciju”, kazala je Damjanović na konferenciji za medije.

Ona se zahvalila građanima koji su prepoznali superiornost programa te koalcije.

Istakla je da je DPS pokazao snagu, te da su osvojili preko 1.00 glasova više nego na parlamentarnim izborima.

“DPS je donio veliko sjutra našoj Crnoj Gori”, saopštila je Damjanović i istakla da će joj biti žao ukoliko, već sutra, ne počnu sprovoditi svoj program. 

Portparol DPS-a Miloš Nikolić poručio je da opoziciji nije uspjelo ono što su naumili.

“Jer smo uzeli 1000 glasova više nego na parlamentarnim izborima. DPS je ubjedljivo najjača politička stranka u Crnoj Gori i mislim da sa rezultatom od 41% ne bi mogla da bude nezadovoljna, takvim rejtingom i takvim rezultatom. Još više smo ponosni kada znamo šta je sve bilo uprto ne samo protiv nas, nego i protiv svega crnogorskog. Zagovornici srpskog sveta doživjeli su jedan brodolom večeras. Nema nikakve dileme, mi smo apsolutno pobjednici ovih izbora. Jedino ostaje da se vidi u narednom periodu da li ćemo moći da formiramo vlast”, ocijenio je Nikolić.

On je kazao da je “Evropski tim za Nikšić” spreman na sve vrste aranžmana i dogovora koji se temelje na evropskim vrijednostima.

sdsd

Mandić poručio: “Možemo da formiramo vlast”

Lider prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, saopštio je da je poslije 20 godina, Milo Đukanović poražen u Nikšiću, te da su se stekli uslovi da Marko Kovačević bude gradonačelnik Nikšića. 

“Ta pobjeda nadrasta sva očekivanja koja su imali ljudi iz DPS-a, jer su vjerovali da će oni pobijediti. Mi smo uspjeli i možemo zajedno sa trećeplasiranom, da formiramo većinu u ovom gradu”, poručio je Mandić.

Istakao je da nikada nijesu bježali i od širih koalicionih saveza.

“Ova vlast već od sjutra kreće da radi za dobro svih građana”, poručio je lider DF-a i zamolio građane da se raziđu i  slavlje nastave u kućama. 

Nosilac liste “Za budućnost Nikšića”, Marko Kovačević, poručio je da njihova pobjeda pripada građanima, te da je to samo dio “mozaika borbe protiv DPS-a”.

Lista ‘Mir je naša nacija’: “Pobjeda garant da je očuvana državna vlast”

Nosilac koalicije “Mir je naša nacija”, Momo Koprivica, čestitao je pobjedu i oslobođenje Nikšića. Istakao je da je ovo “pobjeda nad pobjedom” od 30. augusta i pobjeda građanskih progresivnih snaga. Koprivica je saopštio i da je ovaj rezultat garant da je očuvana državna vlast.

Na konferenciji za medije, Koprivica je kazao da danas imaju preko 11.000 glasova, te da je ponosan na taj rezultat.

“Obećali smo da će Nikšić biti slobodan grad i on je večeras slobodan grad. Dali smo sve od sebe i učinili onoliko koliko smo mogli, i pričinjava mi član što smo Nikšić oslobodili od kriminalnih hordi Devastirali smo ih hrabrošću, mudrošću, olovkom…”, kazao je Koprivica.

Istakao je da će DPS, izvjesno, dugo biti u opoziciji. Pored svih pritisaka, kako je dodao Koprivica, uspjeli su da savladaju prepreke.

“Pobijedio je mir i dostojanstveni odgovor svih građana”, dodao je on. Koprivica je saopštio i da je ovaj rezultat garant da je očuvana državna vlast.

“Afirmisana je i još jednom potvrđena velika pobjeda od 30. augusta”, poručio je Koprivica.

Abazović: “DPS poražen, SDP nestao sa političke scene”

Lider koalicije Crno na bijelo, Dritan Abazović, saopštio je da je cilj ispunjen – DPS je poražen, a SDP je nestao sa političke scene. 

Abazović je istakao da je zadovoljan kako su protekli izbori za njihovu platformu.

“U svim napadima uspjeli da sačuvamo birače i malo poboljšamo rezultat. Pokazali smo da smo stranka satkana od čelika i da je učvršćeno naše biračko tijelo”, rekao je on.

Čestitao je pobjednicima.

“Građani su zaslužili da ih predstavlja drugačija vlast. Važno je da se birači okrenu progresivnim snagama i Crnu Goru dožive na drugačiji način”, saopštio je Abazović.

U Crnoj Gori će proces tranzicije, dok dođemo do nekih dobrih vlasti, potrajati, rekao je Abazović

Zaključio je da svi treba da budemo posvečeni boljem standardu građana i boljoj distribuciji pravde.

Na pitanje očekuje li poziv za formiranje vlasti, Abazović je kazao da “ne vidi razlog da se nameće”.

“Mi baštinimo neke drugačije vrijednosti. Što se naš tiče, mi smo raspoloženi da pomognemo, ali smo isto tako smo više nego zainteresovani da sačuvamo principe za koje se borimo”, rekao je Abazović. 

Slavlje u Nikšiću, krše se mjere

Pristalice koalicije “Za budućnost Nikšića” okupile su se večeras, u većem broju, ispred izbornog štaba te koalicije. Zabilježeni su i manji incidenti, kao i masovno kršenje epidemioloških mjera. Ekipa TVCG zabilježila je i slavlje pristalica koalicije “Mir je naša nacija”.

Masovno okupljanje dogodilo se uprkos apelu Uprave policije i nosioca lista da građani nakon zatvaranja biračkih mjesta ostanu u svojim kućama, iz epidemioloških razloga.

Dok se u Nikšići slavilo sa trobojkama, građani Podgorice izašli su večeras na ulice glavnog grada sa crnogorskim zastavama čekajući rezultate izbora u Nikšiću.

Izvor:Global CIR.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *