Osnivanje NES-a! Hadžibajrić poručio: Doprinosimo ukrupnjavanju političke scene

U Sarajevu je juče održana Osnivačka skupština nove stranke Narodni evropski savez (NES), koja je nastala udruživanjem dvije političke partije Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) i A-SDA.

Radi se o novom političkom projektu u našoj zemlji, a ova stranka će biti dio vlasti u Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom kantonu.

U nekoliko lokalnih zajednica imat će načelnike, odnosno gradonačelnike.

Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik NBL-a i načelnik sarajevske Općine Stari Grad, nakon Osnivačke skupštine kazao je da mu je drago što su ovim doprinijeli ukrupnjavanju političke scene.

– Napravili smo politički iskorak u Federaciji BiH gdje ćemo biti primjer ostalim partijama. Otvoreni smo za sve one koji se žele priključiti – naveo je Hadžibajrić i dodao da su sada zastupljeni u svim nivoima vlasti u BiH.

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, istakao je da nema održivog razvoja bez sinergije svih nivoa vlasti u jednoj državi.

– Nadam se da će nas građani podržati jer su ovo potezi koji trebaju političkoj sceni. Želimo raditi za normalan život naših građana. Potreban nam je restart u cjelini kada je u pitanju funkcioniranje politika i institucija. Nema razvoja bez sinergije države i lokalne vlasti – istakao je Ogrešević.

Izvor: Faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *