Poruke poznatih: “AFERIM TI, PEĐA KOJOVIĆU”: “Ova izdaja ti neće biti zaboravljena…”

Podsjećamo, on je juče imao 17 glasova, a dr. Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar) 16. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su dva listića bila nevažeća.

Nakon raspleta i poznatih rezultata izbora u gradu na Neretvi, društvene mreže su se dovele do usijanja, a korisnici nisu imali milosti prema Našoj stranci, koja je označena kao glavni krivac za ovakav epilog.

Kao što je poznato od ranije njihova članica Boška Čavar kazala je da će biti suzdržana prilikom glasanja, te su na taj način “samoprozvane” patriote direktno pomogli pobjedi Maria Kordića.

Jedan od onih koji je imao žestoku reakciju prema predsjedniku Naše stranke Peđi Kojoviću, jeste Mahir Mešalić iz DF-a.

  • Aferim ti Peđa Kojoviću! Samo politički analfabeta ne zna ili su naivni, da ne znaju da kada ste bili u stanju po dogovoru isporučiti vlast u Tuzlanskom kantonu PDA-u i HDZ-u, Mostarci nisu imali šta od vas ni da očekuju. Dva glasa suzdržana? Kordić pobijedio dr. Zlatka Guzina za jedan glas? Sad znam zašto vam smetamo, da imate ruke isporučili bi vi i izborni zakon Draganu Čoviću i treću izbornu jedinicu, sve! Probali ste sa kandidaturom Naše stranke Boriše Falatara da Čoviću osigurate ulazak u Predsjedništvo BiH, ali nije moglo! Ali niste mogli pobijediti 225000 glasava za Željku Komšića! Nismo bili naivni tada, a još smo manje naivni sada! Mostar HDZ-u nije isporučio ni SDA, ni SDP, ni PMP, ni DF već Naša stranka kako se i najavljivalo danas! Ovo što ste uradili u TK je loše za građane ali u odnosu na današnju predaju ključeva grada Mostara HDZ-u je neuporedivo! Kojoviću, evo gledam, upravo je u Širokom brijegu vatromet, pozivaju te da se pridružiš! – napisao je Mahir Mešalić iz DF-a.
alt
alt

Na Twitteru se tako mogu naći poruke tipa:

  • Možda bi Naša stranka bila dobra da nema Peđe Kojovića i sličnih ubleha.
  • Znači na kraju samo NS ostali dosljedni izdajnici! Čak ih i SDP povali – napisao je drugi korisnik.

Zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić je napisao da ova izdaja neće biti zaboravljena.

– Kordić sa glasova 17 ZA i 2 SUZDRŽANA (NS) izabran je za gradonačelnika. Mostarci, a ni ostale bh. patriote, neće vam zaboraviti ovu izdaju. Pokušali ste spinovati, nudili SDA ponude, a nadali da ih kao pobjednici neće prihvatiti, a onda ste iza BH maske pokazali HB suštinu – žestoko je poručio Zahiragić.

alt

Izvor: slobodna-bosna.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *