Počelo suđenje Enveru Bijediću, predsjedniku SDBiH

Pred Općinskim sudom u Tuzli juče je počelo suđenje Enveru Bijediću, bivšem direktoru Direkcije za izgradnju Tuzla, po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrđenoj 31.08.2020.godine.

Enver Bijedić je optužen da je kao bivši direktor Direkcije za izgradnju počinio krivično djelo Zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju – iz člana 247. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, imenovani se tereti da je u periodu od 2006. godine do 2011. godine obavljajući poslove direktora Direkcije za izgradnju, suprotno Statutu firme, sredstva kojima je raspolagala Direkcija za izgradnju, a koja su uplaćena od strane kupaca stanova i drugih prostorija koristio protipravno njihovoj namjeni, a suprotno ugovornim obavezama koje je imala Direkcija za izgradnju.

Zbog nenamjenskog trošenja i preusmjeravanja sredstava stambeno poslovni objekat “15 maj” u Tuzli do danas nije završen i predat kupcima na korištenje. Na današnjem suđenju pročitana je optužnica i iznesena su uvodna izlaganja, a nastavak glavnog pretresa zakazan je za 15.03.2021.godine.

Izvor: lukavacki.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *