Kako je ubica iz Srbije tri godine se krio u Banjoj Luci, pomagao mu pripadnik Oružanih snaga BiH

Kako navode u MUP-u RS izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je, da je za jednom osobom, inicijala S.S. iz Novog Sada raspisana Međunarodna Interpolova potjernica zbog počinjenog krivičnog djela “teško ubistvo”. 

Kako saznajemo, radi se o Stefanu Stefanoviću (28) iz Novog Sada, za kojim je Interpol u Beogradu raspisao potjernicu zbog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u diskoteci “The End” u Novom Sadu 2017. godine. 

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banja Luka. Prilikom kriminalističke obrade on je inspektorima priznao da se tri godine krio u Banjoj Luci.

“Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičena osoba S.S. iz Novog Sada, na području Grada Banja Luka, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 30 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, oko 60 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, veća količina novca, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, falsificirana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsificirana lična karta i vozačka dozvola Švicarske na ime Nikola Radišić kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela”, navode u MUP-u RS.

Zajedno sa Stefanovićem uhapšeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić, svi iz Banje Luke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške bjeguncu od srpskog pravosuđa. Sumnja se da su bili umiješani i u trgovinu narkoticima, falsificiranjhe isprava i druga krivična djela.

Stefanović će, nakon kriminalističke obrade, biti predat u Sud Bosne i Hercegovine, koji će odlučiti o njegovom eventualnom izručenju Srbiji.

Izvor. klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *