Kupili maloljetnicu pa je maltretirali: Podignuta optužnica protiv Ljube i Jasmina Seferovića

Kako je navedeno u optužnici Jasmin se tereti za krivično djelo trgovine djecom, a sve troje se terete za krivično djelo vanbračne zajednice s djetetom. Majka maloljetnice Almasa S., tereti se za prodaju kćerke, a Ljubo za pomaganje u činjenju ovog krivičnog djela.

U optužnici još stoji da je Jasmin 2018. godine putem društvene mreže Facebook kontaktirao s tada 15-godišnjom L. S. nagovorivši je da iz Mostara dođe u Banju Luku, kako bi zasnovali vanbračnu zajednicu. 

“Nakon toga počeli su živjeti zajedno sa ostalim članovima njegove porodice, a on ju je ubrzo prisilio na prosjačenje. Maloljetnica je prosila ispred tržnih centara u Banjoj Luci i Sarajevu, te skupljeni novac davala Jasminu,a kada ne prikupi dovoljno on bi je tukao – dodaje se u optužnici, te navodi da su na njenom tijelu bile vidljive brojne povrede i modrice.

U optužnici se ističe da je Jasmin primoravao L. S. da prosi čak i kad je ostala u drugom stanju, ali i nakon što je u oktobru 2019. rodila kćerku. To je trajalo do 20. februara kada je policija zatekla kako s bebom u naručju prosi na parkingu u Banjoj Luci, a nakon što je slučaj razotkriven, L. S. je sa bebom smještena u sigurnu kuću.

Navodi se i da je Ljubo Seferović kontaktirao Almasu S., majku djevojčice, i ponudio joj novac kako bi dala pristanak na vanbračnu zajednicu njegovog sina Jasmina i njene kćerke L. S. i optužen je da je s umišljajem pomogao svom sinu da zasnuje vanbračnu zajednicu s maloljetnicom.

“Almasa je to prihvatila, iako je bila svjesna činjenice da njena kćerka nema navršenih 16 godina i da je socijalno i emotivno nezrela. Ljubo joj je 3. decembra 2018. godine preko isplatio 1.900 KM, čime je ona iz koristoljublja omogućila nedozvoljenu vanbračnu zajednicu”, navodi se u optužnici.

Podsjećamo, Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija optuženi su za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je navodno stradao Dženan Memić iz Sarajeva.

Izvor: klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *