Policajac koji je pucao u NLB banci u kojoj je ranjen napadač, osumljičen zbog upotrebe službenog oružja

Službenici koji rade u ovoj poslovnici pozvali su policiju jer su imali problema sa građaninom koji je po dolasku policije pokušao povrijediti policajca.

Napadač je, prema službenim informacijama, pokušao oštrim predmetom povrijediti policajca, nakon čega je policajac upotrijebio službeno oružje. 

Čula su se, prema našim saznanjima, tri pucnja. Prvo jedan, potom kratka pauza, pa zatim još dva. U poslovnici su za vrijeme pucnjave s napadačem bili zaštitari i policajac.

Povrijeđeni napadač, prema našim informacijama, nije životno ugrožen. Nakon operativnog zahvata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zadržan je na liječenju.

Na mjestu incidenta pojavio se tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policajac je ispitan u svojstvu osumnjičenog zato što je upotrijebio službeno oružje.

Kako Klix saznaje, izazvalo je to revolt među službenicima policije jer smatraju da je službeno oružje upotrijebio u skladu sa važećim propisima.

“Policija je ovlaštena da zakonski štiti svoje i živote građana. Izgleda da je najbolje da okrećemo glavu od problema”, kazao nam je izvor u policiji.

Svjedoci su danas u prostorijama Federalne uprave policije davali iskaze.

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *