Pogledajte kako danas izgleda dječak sa slike koja je 2016. rasplakala svijet

PROŠLO je gotovo pet godina otkako je svijet obišla potresna fotografija iz Nigerije. Na slici su bili danska humanitarka Anja Ringgren Loven i neuhranjeni i bolesni trogodišnji dječačić ostavljen na ulici. Fotka na kojoj mu Anja daje vodu obišla je svijet te se u kratkom roku za pomoć djetetu skupilo dva milijuna dolara. Anja je malenog odvela u kamp gdje mu je pružena pomoć, a zdravstveno stanje djeteta je bilo toliko loše da se nije znalo hoće li preživjeti.

Dječačića su roditelji ostavili na cesti gdje je danima lutao gladan i bolestan, a pretpostavlja se da je napušten jer su mu roditelji bili uvjereni da je vještac.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154070907563024&set=p.10154070907563024&type=3

Četiri godine kasnije, Anja je njegova mama i dječak je zdrav i veseo. Dobio je ime Hope (Nada) i priliku za sasvim drugi život. Anja je po njemu nazvala novu humanitarnu organizaciju koju je osnovala (Land of Hope) i danas se sa svojom ekipom brine o drugim siročićima u Nigeriji.

Maleni Hope ima sedam godina, ide u školu i jako je talentiran za crtanje. Kažu da ga već zovu mali Picasso i da su neke od njegovih slika već prodane

KAKO IZGLEDA POGLEDAJTE NA LINKU ISPOD:

https://www.instagram.com/p/B78lddXJul_/?utm_source=ig_embed

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *