Žena dvije godine živjela s medvjedom, misleći da je pas. Dobro, bio je malo čudan od početka

Piše: Zrinka Korljan

Kad vam se idući puta netko bude rugao da ne raspoznajete koje je pasmine neka životinja, recite mu da barem razlikujete psa od medvjeda. I, čini se po nekoliko slučajeva koji dolaze iz Kine, da vi imate vještine koje određeni ljudi nemaju. Recimo, jedna žena iz tamošnje pokrajine Yunann, koja je prije dvije godine došla doma sa psom u naručju. Rekli su joj da je to štene tibetanskog mastifa.

No, pas je bio čudan od samog početka. Najprije, puno je jeo. Ali baš jako, jako puno. Ona je sama rekla kako bi pojeo kutiju voća i dva lonca rezanaca svakoga dana. Nije joj to bilo sumnjivo – valjda je mislila da je u razvoju? 

No, onda je, negdje nakon dvije godine, njen “pas” bio težak 113 kilograma. OK, to je bio prvi alarm. Drugi je bio što je ljubimac često hodao na dvije noge. No, znate kako to ide: to vam je novi član obitelji. Je da je stalno gladan, neobično težak i čudno hoda, ali ga volite. Poanta je da prigrlimo različitosti.

Ta je lijepa ideja isparila onoga dana kad se vlasnica probudila i shvatila da je, ne znamo kako se to dogodilo preko noći, ali eto – njen ljubimac očito zapravo medvjed. Od 250 kilograma. Ne pas.

Premda vjerujemo kako je pokušala nagovoriti članove obitelji da njihov pas-medvjed ostane (znate onu, gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna), netko je to bio pri zdravoj pameti, pa su pozvali Centar za zbrinjavanje divljih životinja. Oni su došli po njega i rekli su im kako se radi o azijskom crnom medvjedu. I odveli ga.

Što je najbolje, druga slična priča dolazi iz iste pokrajine. Muškarac je našao medvjeda kako luta šumom, pomislio da je napušteni pas, srce mu se stislo od tuge, pa ga je poveo doma. Završilo je kao i ovo.

Evo slika štenaca tibetanskog mastifa i mladunčadi azijskog crnog medvjeda. Toliko ne nalikuju jedni na druge da je posve nejasno kako se ikome mogla dogoditi ovakva greška.

image
image

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *