Bećirović o izbornim manipulacijama u Srebrenici: U borbi za istinu se ne smijemo umoriti

Denis Bećirović, jedan od potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) je komentarisao navodne nezakonitosti na lokalnim izborima u Srebrenici, a za koje se sumnjiče članovi ove stranke.

Oglasio se na Facebooku podsjetivši na svoje ranije stavove o nastupu SDP-a na lokalnim izborima u Srebrenici.

“Moji stavovi o Srebrenici i suprotstavljanju negatorima genocida nad Bošnjacima su godinama dosljedni i jasni”, napisao je Bećirović.

Pa je tako podsjetio na svoje izjave iz 13. oktobra 2019. godine, 12. januara i 2. juna ove godine. Izdvojio je svoje mišljenje da u ovom gradu mora postojati jedinstven nastup stranaka koje priznaju genocid nad Bošnjacima. Ukazivao je i da se samo tako mogu pobijediti, kako je naveo, negatori genocida. Podržao je i kandidata probosanskih stranaka Aliju Tabakovića za načelnika.

“Danas, 1. decembra 2020. godine, još jednom potvrđujem navedene ocijene, stavove i prijedloge. Čvrsto stojim iza svake svoje rečenice. Biti dosljedan je teško, ali časno! Takođe, apsolutno podržavam aktivnosti inicijative Moja adresa: Srebrenica, kao i zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) da poništi izbore u ovom gradu i organizira fer izbore koji će biti pošteni i zakoniti. U borbi za istinu nikada se ne smijemo umoriti”, zaključio je Bećirović.

Podsjećamo, predsjednik SDP-a u Srebrenici Bego Bektić, Enver Hamzić i Muamer Sandžić su osumnjičeni da su nedozvoljeno koristili lične podatke bosanskohercegovačkih državljana za glasanje putem pošte iz Srbije, a da bi fiktivnim glasovima pogodovali kandidatu Mladenu Grujičiću, načelničkom kandidatu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i drugih stranaka sa srpskim predznakom, kao i SDP-u.

Preuzeto sa: klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *