Navijači Slobode na svojstven način oprostili se od Radeta Šimića, nastradalog vojnika na Prenju

Navijači Slobode sinoć su se na sebi svojstven način oprostili od pripadnika grupe Fukare i člana oružanih snaga BiH koji je nedavno nastradao u nesreći na planini Prenj.

Veliki broj njegovih prijatelja s tribine, ali i iz grada, okupio se u naselju Slatine u Tuzli gdje su formirali niz te potom upriličili bakljadu u Radetovo ime.

Počivaj u miru Rade. Tvoji Crveno-crni”, stoji uz objavljeni video na stranici Fudbalskog kluba Slobode. Podsjetimo, Rade je poginuo nakon što ga je lavina bacila na stijenu, poslije čega je njegovo tijelo bilo na nepristupačnom terenu te je zbog toga akcija spašavanja dugo trajala. U trenutku nesreće nije bio na dužnosti.

Bio je pripadnik Oružanih snaga BiH. Imao je čin poručnika i radio je kao kontrolor i časnik za materijalno-finansijske poslove.

Tokom jednogodišnje osnovne vojne izobrazbe napisao je knjigu o svom putovanju kroz Južnu Ameriku. Bio je zaljubljenik u putovanja i uživao je boraveći u prirodi, a planinarenje je bilo njegova najveća ljubav uz Fudbalski klub Sloboda.

Izvor: klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *