Kako je Albert Ajnštajn sebi povećavao inteligenciju

U današnjem brzom i modernom svijetu, naš mozak je konstantno pod uticajem i stalno vrši razmatranja i razmišljanja, bez ikakvog odmora. Jedini pravi trenutak kada se naš mozak odmara jeste kada spavamo. Čak i kada pravimo pauze i tada opterećujemo naš um jer vjerovatno gledamo televiziju, buljimo u telefon, igramo igrice ili nešto čitamo.

Albert Ajnštajn je prije više od pola vijeka govorio da je otkrio metodu koja povećava inteligenciju i koja će vam pomoći da razrešite mnoge probleme.

Potrebno je da u toku dana izdvojite period od 2 sata kada nećete raditi bukvalno ništa. Kada kažemo ništa, onda to i mislimo. Nije dozvoljeno nikako korišćenje uređaja, gledanje TV-a, pričanje telefonom, čak ni kontakt sa ljudima. Smijete ležati, sedeti i šetati se, ali morate biti sami sa vašim mislima i ne smijete utonuti u san.

Ajnštajn je tvrdio da u takvim trenucima prelazi u posebno stanje koje dovodi do neočekivanih razmišljanja i ideja. Bez ikakvih drugih uticaja, vaše misli počeće da lutaju i pitanje je gdje ćete odlutati.

– To je kao putovanje u nepoznato i nikada ne znate gdje će vas vaš um povesti i šta ćete zajedno sa njim otkriti – govorio je Ajnštajn i rekao da je mnoge teorije i teoreme otkrio upravo na ovaj način.

Ako želite da budete produktivniji, da dođete do novih inspiracija i ideja, onda je ova metoda koja će vam vjerovatno pomoći da do toga dođete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *